Elveink

Mi a Magnusnál az ügyfeleink igényeinek maximális kiszolgálásáért dolgozunk. Elsődleges szempontunk a minőség szem előtt tartása a kezdetektől, mely során a kényelem, a biztonság és a megbízhatóság élvez prioritást. Célunk, hogy termékeink és működésünk folyamatos fejlesztése révén a vevőink bizalmának megtartása és erősítése.

Gyártási eljárások

Kompozitgyártás

A Magnus Aircraft kompozit alkatrészei vákuumzsákkal segített kézi laminálással és vákuuminjektálással készülnek, amely technológiák garantálják a kompozit anyagoktól elvárt kiváló szilárdságot és magas minőséget.

Hegesztés

A termékeinkben felhasznált acélötvözetek darabolása a lehető legnagyobb pontosságot biztosító termikus vágási technológiával (lézervágás) történik, majd ezt követően az általunk tervezett összeállító készülékekben (mounting/assembling devices) történik meg a szerkezet pontos összeállítása. A felhasznált alapanyagok tulajdonságai miatt jellemzően AWI (141 illetve TIG) eljárással történik a szerkezetek készre hegesztése.

Építés / Összeszerelés

Az elkészült részegységeket magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink a technológiai utasítások messzemenő betartásával építik össze.

Roncsolásmentes anyagvizsgálat

A hegesztett szerkezetek, kompozit alkatrészek és ragasztások előírt minőségnek való megfelelését többféle roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárással ellenőrizzük.

Roncsolásos anyagvizsgálat

A Magnus Aircraft által gyártott repülőgépek fő tartóelemein az előírások szerinti terhelések alkalmazásával roncsolásos vizsgálatokat is végzünk.

Gyártásközi és végellenőrzések

A Magnus Aircraft gyártási folyamatainak meghatározott pontjain és a folyamatok végén különböző ellenőrzési és mérési tevékenységeket hajtunk végre.

Szabályozott folyamatok

Vállalatunk folyamatai a beszerzéstől kezdve a raktározáson és gyártáson át egészen értékesítésig szabályozottak, mely által biztosítjuk, hogy a gyártott termékek a vevői elvárásoknak, valamint a vonatkozó szabványoknak és törvényeknek maximálisan megfeleljenek.

Ellenőrzési rendszer

Alapanyagok

A Magnus Aircraft a legmagasabb minőségű kompozit és fém alapanyagokból állítja elő repülőgépeit. A kompozit alkatrészek legyártása során nagy szilárdságú szén kelmék és szövetek, repülőgépipari tanúsítással rendelkező epoxigyanta, valamint szerkezeti ragasztóanyagok kerülnek felhasználásra. A nagy hajlítómerevséget eredményező kompozit szendvics szerkezetek alapanyagául magas minőségű méhsejtet használunk fel. A repülőgépekben található fém alkatrészek nagy szilárdságú ötvözött acélból, valamint repülőgépipari minőséget képviselő alumínium ötvözetből készülnek.

Tanúsítványok

A Magnus Aircraft Zrt. minőségpolitikájának megfelelően arra törekszik, hogy folyamatosan fejlődve tudjon megfelelni a vevői elvárásoknak és az előírt követelményeknek.