Kompozit Üzem - Bokréta Ünnepség

A Magnus Aircraft Zrt. 2014-es megalakulása óta számos mérföldkövet tudhat maga mögött, mely a mai napon a kompozitüzem bokréta ünnepségével bővült.

A számos mérföldkő közül néhányat kiemelve:

    2014 – LTF-UL Engedély megszerzése, mellyel megnyílt az európai piac

    2014 – Magnus x Siemens együttműködés megkezdése az elektromos hajtású repülőgép fejlesztéséért

    2016 – eFusion első felszállás

    2017 – FAA S-LSA engedély megszerzése, mellyel megnyílt a piac az Egyesült Államokba és vonzáskörzetébe

    2018 – saját összeszerelő üzem és irodaépület megkezdte üzemelését

A kompozit üzemről:

    Teljes terület ~ 5.100 m2

    A cég a kompozit üzemhez nélkülözhetetlen munkaerővel együtt 125 főt foglalkoztat majd a jövőben.

    Míg az összeszerelő üzem éves kapacitása maximum ~120 gép, addig a kompozit üzem évi akár 200-250 géptörzset is elő tud majd állítani. Ez a különbség a cég nemzetközi összeszerelő üzemeinek kiszolgálása érdekében alakult ki.

    Mint ahogyan az első ütem tekintetében is, itt is törekedtünk arra, hogy a kialakított terek, kiszolgáló egységek egy részről a környezettudatosság, más részről a hatékony termelés-szervezés tekintetében került kialakításra a modern technológiai berendezések alkalmazásával.

    Az alkalmazott technológia wet-lay up és vákuum injektálási eljárás lesz.

    Saját termelés támogatásunk kapcsán célunk a komplex kompozit gyártás teljes körű kiszolgálása, ezen folyamat lezárásához két festő állomás kerül kialakításra.

    A jelenlegi technológiai igényeknek megfelelően alakítunk ki a kompozit készítéséhez kapcsolódóan gyártáshoz szükséges tiszta szobát 1.200 m2-en.

    Ez mellett rendelkezünk a kompozit elemek gyártásához szükséges szerszámgyártáshoz modern CNC technológiával, mint pl. az 5-tengelyes megmunkáló központ.