FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - A Magnus Fusion hivatalosan is upset recovery kiképzőgép lett

A Magnus Fusion hivatalosan is upset recovery kiképzőgép lett

2022. április 14.

Az FAA (Federal Aviation Administration) ajánlása szerint több, mint 250 különböző repülési helyzetben végrehajtott teszteket sikerrel vette a Magnus Fusion 212 S-LSA típusa. Így mostantól a Fusion repülőgépek hivatalosan is alkalmasak szándékos dugóhúzó jellegű manőverek végrehajtására, mely hivatalosan is bekerül a Fusion repülőgéptípus AFM (Aircraft Flight Manual) dokumentációjába.

A rendkívül szélsőséges manővereket is magában foglaló - műrepülő pilóta által végzett - tesztek során a Fusion 212 bebizonyította, hogy nagyon masszív konstrukciójának köszönhetően minden helyzetben bőven az engedélyezett (sebesség és terhelés) tartományokon belül maradnak a paraméterek.

A Fusion repülőgépek a legmodernebb építés technológiával készülnek, és az UPRT képzések során is rekord alacsony üzemeltetést biztosítanak. A sport és kereskedelmi repülésben előfordulhatnak abnormális repülési helyzetek, melyeknél legfontosabb, hogy ezeket a pilóta időben felismerje és megszüntesse. A Magnus Fusion alkalmas arra, hogy a pilóta az ilyen helyzetek biztonságos megoldását elsajátítsa, ilyen szituációkban rutint szerezzen. A Magnus Fusion 212 mostantól alkalmazható a repülésbiztonság szempontjából kulcsfontosságú upset recovery (UPRT) képzésekre.