FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - Stratégiai együttműködés a kínai Qingdao várossal

Stratégiai együttműködés a kínai Qingdao várossal

2023. november 3.

Iparfejlesztési együttműködési megállapodást kötöttünk a kínai gazdaságban a TOP 10-ben helyet foglaló észak-kelet kínai Qingdao várossal.

Boros László, a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgatója 2023 szeptemberében tett kínai látogatásának folyamodványaként vendégül láttuk a több mint 10 millió lakosú, észak-kelet kínai Qingdao város delegációját Cheng Dezhi úr, a Qingdao Városi Pártbizottság Állandó Bizottságának tagjának vezetésével, melynek tagjai nem csak a város döntéshozói, hanem a gazdasági és tudományos élet képviselői is voltak. A látogatás során a delegáció megtekintette a pécsi-pogányi központunk kompozit-gyártó és repülőgép-összeszerelő üzemét, ahol szénszál erősítésű kompozit anyagok, valamint repülőgép alkatrész gyártását végezzük, melyeket távolkeleti stratégiánk alapján Qingdaoban is tervezünk megvalósítani.

Az ünnepélyes keretek között aláírt stratégiai együttműködést Sun Shoubin, a város általános repülési ipari láncának felelős vezetője és Boros László, a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgatója írta alá.

„A Magnus Aircraft az elmúlt években sem tétlenkedett, aktívan építette ki képviseletét és partneri hálózatát Kínával. Egy évvel ezelőtt aláírtuk a kínai vegyesvállalat megalapításáról és egy gyáregység felépítéséről a megállapodást, a mai együttműködési szerződés Qingdao városával ennek a folyamatnak a következő lépcsője. A kutatás-fejlesztési, azon belül is a világszerte erősödő kompozit termékek piacán létrejövő kooperáció Qingdao városával versenyelőnyt jelenthet számunkra a kiemelt jelentőségű kínai piacon.” - mondta Boros László, a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgatója.

Qingdao híres nemzeti történelmi és kulturális város, a kínai taoizmus szülőhelye. A több mint 10 millió lakosú város az “Egy Övezet Egy Út” Ázsia-Európa kontinentális híd gazdasági folyosó fő csomópontvárosa, és a tengeri együttműködés stratégiai súlypontja. Az észak-kelet kínai Shandong tartomány gazdasági központja, a Shandong-félsziget Kék Gazdasági Övezet területének vezető városa, a modern tengeri ipar fejlesztésének fontos nemzeti úttörőövezete, Északkelet-Ázsia nemzetközi hajózási csomópontja és a tengeri sportok bázisa. Emellett fontos kulturális és tudományos központ, a városban működik Kína tengeri kutatóintézeteinek 30%-a, valamint, több mint ötven felsőoktatási intézmény is.