FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - Szándéknyilatkozatot írt alá a Magnus Aircraft Zrt. és az Óbudai Egyetem

Szándéknyilatkozatot írt alá a Magnus Aircraft Zrt. és az Óbudai Egyetem

2021 november 4.

A piaci igényekhez igazodva a Magnus Aircraft Zrt. és az Óbudai Egyetem innovatív együttműködés alapjait tették le: túrautakra alkalmas elektromos hajtású repülőgép fejlesztését, közös kutatási és fejlesztési projektek megvalósítását tűzték ki célul. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Tarány Gábor elnök-tulajdonos írta alá 2021. november 2-án.

Az egyetem és a Magnus Aircraft Zrt. egyik kiemelt célja, hogy együttműködjenek egy túrautakra alkalmas, elektromos hajtású repülőgép műszaki fejlesztésében. Hosszútávú együttműködés keretében pedig nagyobb, 4-6 üléses hibrid, és elektromos repülőgépek fejlesztése, valamint további közös k+f tevékenységek is megvalósításra kerülnek.

Az új típusú légijármű létrehozása érdekében az egyetem az úgynevezett hajtáslánc (a repülő hajtását biztosító rendszer) tervezésével, a Magnus Aircraft Zrt. szakemberei pedig a géptest kialakításával, összeszerelésével és tesztelésével vesznek részt. 

A Magnus Aircraft Zrt. minden tőle telhetőt megtesz a projektek sikeréért, hogy az együttműködés eredményeként mielőbb piacra kerülhessen a közös fejlesztésű repülőgép.