FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - A Magnus Aircraft hivatalosan is megvetette a lábát Nigériában, miáltal képes lesz kiszolgálni a Nyugat Afrikai régiót is.

A Magnus Aircraft hivatalosan is megvetette a lábát Nigériában, miáltal képes lesz kiszolgálni a Nyugat Afrikai régiót is.

2022. április 7.

A Magnus Aircraft új partnere a Nigériai Repüléstechnikai Főiskola (Nigerian Civil Aviation Training Center, NCAT), amelyet 1964-ben a Nigériai Szövetségi Kormány (FGN), az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (UNDP) és a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) közös programjaként alapított azzal a céllal, hogy Nigériában létrejöjjön egy központ a repüléstechnikai képzések számára. Azóta a nigériai szövetségi kormány teljes felelősséget vállalt a főiskola folyamatos irányításáért és működtetéséért.

A megállapodást a nigériai vállalat képviselője Captian Alkali Modigbo és Boros László a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgatója írta alá.

Az együttműködés keretein belül a felek megteremtik a repüléstechnológiával kapcsolatos információk megosztásához kapcsolódó csatornákat, és kölcsönösen elősegítik a Magnus Aircraft légi járművek fejlesztését a nigériai piac számára. A nigériai leányvállalat megalapítása után a Fusion repülőgépek összeszerelése az NCAT Zariában található telephelyén található összeszerelő üzemben valósul meg, ahol a Magnus Aircraft Zrt. biztosítja a szakmai kompetenciákat, valamint a repülőgép alkatrész és tartozék ellátottságát az összeszereléshez és a részleges gyártáshoz egyaránt.

Az eseményen személyesen jelen volt Senator Hadi Sirika, Nigéria légügyi minisztere. A szerződés megkötésével egyben megkezdődött az első két Fusion gép beszerzési folyamata is.