FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - AJTÓNYILATKOZAT - FUSION 213 ELSŐ MEGRENDELÉS

SAJTÓNYILATKOZAT - FUSION 213 ELSŐ MEGRENDELÉS

2019. augusztus 24.

A MultiFly Kft. ünnepélyesen aláírta az első megrendelést a Magnus Aircraft Zrt. Pécsen gyártott, magyar fejlesztésű Fusion 213 típusú oktató repülőgépére. Ezzel a régió és a magyar pilótaképzés fejlődésének új szakasza kezdődött meg.

A hosszútávú együttműködést megalapozó megrendelés ünnepélyes aláírásán Magos Attila, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Légiközlekedési Kutatóközpont vezetője is részt vett.

A megrendeléssel a Magnus Aircraft Zrt. Fusion 213 repülőgépei a MultiFly Kft. és a Pécsi Tudományegyetem 2019-ben közösen engedélyeztetett, angol nyelvű pilótaképzésének részévé válnak. Emellett a Magnus Aircraft Zrt. és a Multifly Kft. együttműködése szimulációs környezetet biztosít a Pécsi Tudományegyetemen tanuló pilóta jelöltek számára, hogy világszínvonalú, akár kereskedelmi pilóta szintű képzést kapjanak. Továbbá elősegíti a hajózó személyzettel és utasokkal kapcsolatos egészségügyi kutatások megkezdését, valamint további kutatási és fejlesztési projektek megvalósítását.

Az együttműködés során a Magnus Aircraft Zrt. céljai közt szerepel a kutatás, fejlesztés és innovációs tevékenységek megvalósítása a PTE-vel közös projektben, melynek főbb elemei az alternatív meghajtású repülőgépek hatótávjának növelése, valamint a gépek széles körű alkalmazhatóságának kialakítása, többek között mentési, betegszállítási profilok mentén.

Az együttműködés következtében számos kvalifikált munkahely nyílik meg 2020-ig. Innovatív, exportképes ágazatok tudnak megtelepedni és megerősödni Pécsett és Magyarországon, melyek révén új foglalkoztatók jelennek majd meg a térségben, és a dél-dunántúli régió újra iparosításán keresztül Magyarország versenyképessége tovább fejlődik.

A Magnus Aircraft Zrt. a hamarosan megnyíló kompozit üzemében nem csupán a legújabb, az Európai Légügyi Hatóság által hamarosan engedélyezésre kerülő Fusion 213-as típusú oktatásra is alkalmas repülőgépét gyártja, hanem egyéb kompozit eszközöket, alkatrészeket is a nemzetközi repülőgépipar számára. Mindezek mellett a vállalat olyan versenysport eszközöket is fejleszt és gyárt az iparág szakembereivel karöltve, melyeket neves, szakmailag elismert magyar sportolókkal közösen ismertetnek meg a világ élvonalával.