FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - Magyar kisrepülőgép szeli át az Atlanti-óceánt

Magyar kisrepülőgép szeli át az Atlanti-óceánt

2022. augusztus 23.

Elindult 2022. augusztus 18-án a Magnus Aircraft kétszemélyes, könnyű repülőgépe a Pécs-Pogány repülőtérről, hogy 9 országon és az Atlanti-óceánon átrepülve megérkezzen a vállalat amerikai kirendeltségének floridai központjába. Ilyen típusú, hazai gyártmányú kisrepülőgép Magyarországról még nem tett meg ilyen nagy utat.

A vállalat repüléstörténetének első transzatlanti ferry flight repülése során a 600kg maximális felszálló tömeggel rendelkező, ultrakönnyű, egyedi megjelenésű, egymotoros repülőgép kimagasló teljesítményének világméretű hírértékével a magyar szürkeállományban rejlő potenciálra hívjuk fel a figyelmet.

A küldetés támogatói:

HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, Multifly, Óbudai Egyetem, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Prohuman, ULPower Aero Engines, Vannet

A Magnus Fusion repülőgép a sikeres amerikai megérkezés követően több amerikai repülőtéren, kiállításon és ikonikus helyen is megjelenik egy közel két hónapos körút során, míg végül megérkezik a vállalat új floridai központjába, DeLand-be.

A ferry flight repülést az érdeklődők nyomon követhetik a flightradar24.com oldalon, valamint a vállalat Instagram és Facebook felületein.