FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - Nagyberuházásról szóló előszerződést kötöttünk Kínával

Nagyberuházásról szóló előszerződést kötöttünk Kínával

2022. július 20.

Örömmel jelenthetjük be, hogy a Magnus Aircraft Zrt. távol-keleti stratégiájának részeként, a frissen megalapított Jiangsu Magnus Aircraft Manufacturing Company - a Magnus Aircraft Zrt. kínai leányvállalata -, a kínai típus engedély megszerzését követően nagyberuházásról szóló előszerződést kötött a kínai Wuxi város, Huishan kerületi népi kormányával, az Óbudai Egyetem jelenlétében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével.

Az előszerződésben rögzítették a felek az együttműködés stratégiai elemeit, valamint biztosították elkötelezettségüket a két ország szakipari együttműködésének, valamint a kínai légiközlekedés előre mozdításának érdekében.

A szerződés nagy mérföldkő a vállalat termékeinek távol-keleti piacra lépési stratégiájában, valamint a Magnus Aircraft Zrt. történetében egyaránt. A résztvevők célkitűzése, hogy egy olyan nagyvállalati környezetet hozzanak létre, amelyben a Jiangsu Magnus Aircraft Manufacturing Company a kínai piacon meghatározó szerepű repülőgép gyártó vállalattá váljon.


A nagyberuházási előszerződés alapjait egy bemutatóterem, három üzemegység (kompozit-, repülőgép összeszerelő- és karbantartó üzemegység) és egy fejlesztési központ (Kínai-Magyar High-Tech Fejlesztési Központ) alkotja, melynek alapító szándéknyilatkozata az Óbudai Egyetem részéről is aláírásra került.

A Központ célkitűzése, hogy egy eredményesen működő, a kínai és a magyar piac kiemelt iparágait (úgy, mint légiközlekedés, energetika, építőipar, vasúti közlekedés stb.) támogató közösséget hozzon létre, amely segíti a vállalkozások kommunikációját, a technológiai változások lebonyolítását és újabb innovációs és üzleti projektek megvalósítását, valamint a kapcsolódó iparágak high-tech technológiáinak, berendezéseinek, illetve szakértőinek és tehetségeinek szabad mozgását a két ország között.

A teljes projekt megvalósulása a magyar repülőgépgyártás, valamint a két ország együttműködésének egyedülálló mérföldköve lesz.